luni, 14 aprilie 2014

Videointerfon - Sistemul independent utilizat pentru controlul apelurilor efectuate la intrarea intr-o cladire

Videointerfon - Sistemul independent utilizat pentru controlul apelurilor efectuate la intrarea intr-o cladire ce permite comunicare audio-vizuala intre interior si exterior este cunoscut sub numele de videointerfon. 
Videointerfoane poate fi montat la intrarea intr-un complex rezidential, la o vila cu una sau mai multe familii, in functie de modelul si sistemul ales, la birou, la un apartament,la o gradinita etc. Principala caracteristica a unui videointerfon este ca ofera posibilitatea persoanei aflate in interiorul locuintei sa vada, eventual sa si vorbeasca cu persoana aflata in fata postului exterior si sa ii permita accesul in interior. 
Elementele incluse intr-un kit de videointerfon sunt postul exterior si monitorul pentru interior. La acestea se adauga si o yalla electromagnetica fie aplicata, fie incastrata. 

Postul de exterior trebuie instalat la usa / poarta de la intrare. Acesta este special conceput pentru a fi folosit indiferent de conditiile meteo. Postul exterior al unui videointerfon cuprinde unul sau mai multe butoane, in functie de tipul ales, pentru o vila sau multi-apartament, o camera cu senzor ccd sau cmos cu ir pentru vederea pe timp de noapte, un microfon pentru realizarea comunicatiei audio, o placa pentru nume sau un cititor de carduri incorporat pentru modelele de videointerfon ce includ deschidere pe tag / card. 
Monitorul de interior va permite sa vizualizati persoana aflata in fata usii/portii, sa vorbiti cu aceasta fie prin receptor, fie hands-free si sa ii deschideti usa/poarta. 
De asemenea, monitorul are functii de reglare a volumului, de modificare a soneriei etc. Pe langa tipurile de videointerfon pentru vila exista posibilitatea instalarii un sistem pentru bloc, multi-apartament. In acest caz postul exterior va include o tastatura numerica pentru a asigura alocarea unui numar / cod fiecarui apartament ce urmeaza sa fie apelat ulterior din exterior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu